Apa Cumpăna și beneficiile unei hidratări optime a organismului – Cumpana

Apa Cumpăna și beneficiile unei hidratări optime a organismului

Apa Cumpăna este garantată și certificată la nivel internațional cu scorul maxim, ceea ce reprezintă o siguranță maximă pentru sănătatea consumatorului.

Apa Cumpăna este o apă de izvor, plată, ușor alcalină (pH:8.2), cu un raport echilibrat de minerale (asigură un aport bun de calciu și magneziu). În plus, apa Cumpăna este o apă cu mineralizare moderată astfel încât poate fi consumată atât de copii cât și de adulți pentru satisfacerea nevoilor zilnice ale organismului fără restricții.

Deși toate substantele nutritive sunt esențiale pentru sănătatea organismului, magneziul este important pentru că, de regulă, nu îl obținem într-o cantitate suficientă și niciuna dintre celulele noastre nu poate funcționa fără el. Magneziul este implicat în reglarea tensiunii arteriale, a glicemiei, a frecvenței cardiace și a transmiterii impulsurilor nervoase. Calciul este un mineral important și el pentru funcționarea normală a sistemului osteoarticular, densitatea osoasă și funcționarea celulelor musculare și nervoase.

Apa alcalină are capacitatea de a neutraliza aciditatea provocată de unele produse alimentare consumate în exces (carne și preparate din carne, băuturile carbogazoase), sprijinind astfel funcționarea corectă a organismului, având în același timp și un efect detoxifiant. Acidifierea mediului intern al organismului favorizează procesele inflamatorii, dezvoltarea celulelor tumorale și agravarea unor afecțiuni metabolice.

 Alcalinitatea apei Cumpăna o recomandă pentru ameliorarea unui număr mare de afecțiuni:

  • afecţiuni ale tubului digestiv: gastrită cronică cu hiperaciditate, colita cronică, ulcer gastric și duodenal;
  • afecţiuni ale sistemului renal și urinar: litiaza urică;
  • afecţiuni ale aparatului locomotor: afecţiuni reumatismale degenerative şi inflamatorii;
  • afecţiuni metabolice şi nutriţionale: diabet, gută;
  • afecțiuni autoimune: psoriasis, poliartrită reumatoidă;
  • procese neoplazice;

Conținutul bogat în ioni de calciu și magneziu recomandă apa Cumpăna pentru ameliorarea următoarelor afecțiuni:

  • afecţiuni cardiovasculare (aport crescut de calciu și magneziu);
  • hipocalcemii, osteoporoză;
  • neurastenie

Apa Cumpăna este o apă microbilogic pură, este o apă filtrată natural, nu este osmozată și nu este carbonatată, nu conține clor sau alte substanțe chimice.

Compoziția și puritatea înaltă recomandă apa Cumpăna pentru asigurarea necesarului zilnic de apă pentru toate vârstele.

 

De ce trebuie să ne hidratăm eficient:

Apa este un element necesar vieţii. Este un factor ce întreţine existenţa noastră şi totodată un subiect dezbătut în foarte multe domenii ale ştiinţei si nu numai, este un element vital.

            Apa reprezintă constituientul majoritar al organismului, aproximativ 55-60% din greutatea corporală. Avem are nevoie de apă pentru o funcționare optimă a organismului precum și pentru a supraviețui. Aproximativ 30% din cantitatea totală de apă consumată provine din alimente, iar 70% din lichidele ingerate, insă aceste procente pot varia foarte mult în funcţie de dietă.

            Hidratarea optimă este esențială pentru funcţiile de bază ale organismului deoarece fiecare celulă are nevoie de apă, precum și pentru reglarea tensiunii arteriale cât și a temperaturii corpului, buna funcţionare a celulelor nervoase, realizarea digestiei, detoxifiere.

           O hidratare adecvată este esențială pentru buna funcţionare a celulelor nervoase, astfel că atunci când suntem optim hidrataţi, neuronii sunt alimentaţi cu nutrienţi şi sânge oxigenat, iar creierul funcţionează în parametri normali. Chiar și în cazul unei deshidratări ușoare de până la 2% capacitatea de concentrare poate fi semnificativ afectată iar o deshidratare mai puternică de peste 2% poate afecta abilităţile de înțelegere a informaţiei şi memoria de scurtă durată.

            Un aport optim de lichide este important pentru reglarea tensiunii arteriale, pentru o digestie și o absorbție optimă a nutrieţilor din tractul digestiv. O hidratare inadecvată încetinește procesul digestiv iar deshidratarea cronică poate duce la constipaţie.

            Apa este vitală și pentru funcţionarea rinichilor ajutând la eliminarea deşeurilor şi a substanţelor nutritive în exces prin urină. De asemenea, apa are o acțiune de lubrifiere a articulaţiilor, ajută la formarea lichidului sinovial şi prezervă activitatea normală a muşchilor.

O digestie bună și o funcționare eficientă a tuturor sistemelor din corp ajută la gestionarea optimă a greutății corporale. Beneficiile unui aport adecvat de apă:

  • îmbunătățirea metabolismului;
  • consumul unui pahar de apă cu 30 de minute înainte de masă reduce apetitul alimentar, oferă senzația de sațietate reducând numărul de calorii consumate;
  • apa este necesară la spargerea și metabolizarea celulelor grase;
  • apa înlocuiește cu succes băuturile cu conținut ridicat de glucide și calorii.

Dintre toate lichidele apa este singura care hidratează organismul începând de la nivel celular. Necesarul de apă al unui adult in condiții normale de temperatură, umiditate și efort este între 30-35 ml/ kg corp, iar în condiții de caniculă ajunge la 40 ml/ kg corp.

Specialiștii în nutriție indică 5 momente benefice în care trebuie să consumăm apă:

  • imediat după trezire pentru activarea organelor interne și a metabolismului;
  • înainte de masă pentru a ajuta digestia;
  • înainte de baie pentru a ajuta la menținerea ritmului cardiac la un nivel optim;
  • înainte de culcare pentru a preveni atacul de cord și atacul cerebral;
  • înainte de efort fizic pentru reglarea nivelului fluidelor din corp și energie.